LED Lysrör – när du värnar om både ekonomi och miljö

Philip Torres

Belysning

Letar du efter bra belysning som dessutom är vänlig mot såväl plånbok som miljö? Då är LED lysrör det givna valet.

Många fördelar

LED lysrör har många användningsområden och passar lika bra på kontorsplatsen, i offentliga miljöer, hemma i köket eller varför kanske inte i garaget eller i stallet? Visste du att de fungerar alldeles utmärkt även till växtbelysning? Lysrör LED blir inte så varma och kan därför placeras närmare växterna.

De är både energisnåla och miljövänliga eftersom de inte innehåller något kvicksilver. Andra fördelar som lysrör LED har är att de har en lång hållbarhet och halverar elförbrukningen. Du kan spara så mycket som upp till 70 procent i energikostnader och livslängden är över 70 000 timmar. Inköpskostnaden sparar du alltså snabbt in! Underhållskostnaden är lägre och de avger ett naturligt ljus. En annan mycket positiv aspekt är att lysrör LED inte flimrar när den är påslagen. Flimrande ljusrör är ett välkänt fenomen till huvudvärk och ögonspänningar.

Tips när du ska köpa LED lysrör

Tänk på vilken storlek på sockel som du behöver. G13-armaturen är den vanligaste och den hör till T8 LED lysrör. G5-fästen hittar du hos T5 LED lysrör. Det finns flera olika längder som du kan välja mellan på marknaden. De vanligaste är 60 cm, 90 cm, 120 cm samt 150 cm.

Du bör även fundera över vilket slags ljus du söker. Det finns flera varianter vare sig du söker ett hemtrevligt och mysigt ljus, eller om du är ute efter ett starkt ljus som ar bra att arbeta i. Välj mellan varmvitt, extra varmvitt, dagsljusvitt och kallvitt ljus. Ett litet tips på vägen är att tänka på att ljuset från ett LED lysrör är starkare än ett vanligt lysrör.

Det är enkelt att byta ut ditt vanliga lysrör mot ett LED lysrör och du lär garanterat bli nöjd över resultatet!