Så kommer man igång med sous vide på bästa sätt 

adam

Börja med Sous Vide

För den som är en inbiten hemmakock finns det knappast någonting bättre än att testa på nya sätt att laga mat på. Om du känner att du börjar bli redo för en lite mer tekniskt krävande utmaning i köket finns det en perfekt tillagningsmetod att testa på: sous vide. 

Bara namnet kan få en att rygga tillbaka och känna att det är någonting som med största sannolikhet är alldeles för komplicerat för att ge sig på. Detta kunde inte vara längre bort från sanningen, och faktum är att det i själva verket är väldigt enkelt att komma igång med sous vide. I den här texten kommer vi att dela med oss av en kort men matnyttig guide kring hur man kommer igång på bästa sätt. 

Titta efter utrustning online 

Till skillnad från vissa andra tillagningsätt så krävs det att man skaffar rätt sorts utrustning för att kunna sätta igång med att tillaga mat sous vide. Det som krävs är ofta inte saker som man har hemma och därför kan det också vara klokt att titta på en vakuumförpackare hos sousvideshop.se. Hos sousvideshop.se hittar man allt och lite till som man behöver för att kunna sätta igång, och det är långt mycket smidigare än att gå runt i olika butiker och leta efter en bra sous vide stav.

Sous Vide shop

Börja långsamt 

Även om Sous vide inte är särskilt komplicerat att lära sig kan det ändå ta ett tag innan man känner sig bekväm med hur allting fungerar. Till följd av detta är det också väldigt viktigt att man ser till att börja långsamt och med lite billigare råvaror. Detta eliminerar stressen och pressen kring att producera ett gott resultat och är således också ett utmärkt tillfälle att lära sig hur man går till väga för att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Sous vide är en konst som kan ta ett litet tag att lära sig, men som tur är har man väldigt roligt på vägen. 

Leta inspiration online

Det är också väldigt klokt att se till att leta inspiration online på olika sätt. Detta görs allra lättast genom att titta på olika videor kring hur man går tillväga, samt att man letar olika recept online. Sous vide kan användas för en bred variation av olika maträtter och det finns därmed också mycket att inspireras av bara genom en enkel google-sökning.