Konsten att hitta bäst matkasse

Philip Torres

Hitta rätt matkasse

Att hitta och välja rätt matkasse kan tänkas vara en mycket enkelt uppgift, men ack så fel man kan ha. Utbudet och aktörerna på marknaden har ökat lavinartat, inte minst under covid-epidemin som rådde under större delar av 2020 och 2021. Många av aktörerna erbjuder ett basutbud som ska funka för gemene man. Men är du vegetarian, vegan eller kanske vill ha en matkasse som är optimerad för dig som tränar hårt och mycket så blir utmaningen genast större. Samma sak gäller om du lider av några allergier.

Fördelen som du har är att flera aktörer numera låter dig som kund vara med och skräddarsy din egen matkasse utifrån olika parametrar. På så vis får du chans att välja en matkasse som passar just ditt behov, givetvis utifrån vissa ramar och premisser.

När matkassarna lanserades så var det många som klagade på att det kändes som för lite mat för att räcka till en hel familj på fyra personer, även om matkassen var ägnad för fyra personer. Men numera verkar det som att aktörerna lyssnat på kunderna och konkurrensen gjort sitt, vilket har lett till stora förbättringar i branschen generellt.

Aktörer som ger dig möjligheten att välja dina egna kassar är t.ex. Linas ”välj-själv-kasse” eller Hello Fresh’s ”skräddarsydda matkasse”. Båda är de främsta och största aktörerna på svenska marknaden. Linas matkasse lanserades redan 2007 och de flesta i Sverige har hört talas om de någon gång. De har sedan starten ständigt vuxit lavinartat och med mycket nöjda kunder och god mat. HelloFresh är en internationell leverantör av matkassar och är väldigt stora i både USA och även Sverige. Varje vecka så får du där möjlighet av välja mellan 18 unika recept, vilket ger dig chansen att oftast hitta något som passar just ditt behov!

Så för att hitta bäst matkasse så bör du börja med att se vilket behov du har och önskemål på typ av mat och sedan kika in på de olika recept som finns hos exempelvis Linas matkasse eller HelloFresh.

Lycka till med din matlagning!